c/Tramuntana, 14

      08917 - Badalona

 Tel.: 649 685 409

informacio@parroquiabufala.cat

Mijac

Mijac 1

Què és el Mijac?

El MIJAC és un moviment d’infants d’edats entre 6 i 14 anys, que juguem i actuem plegats, revisem el que fem vivim i celebrem la fe entre tots i totes.

Què fem?

Els infants del MIJAC normalment es troben els dissabtes (matí o tarda segons el centre) per jugar, fer tallers, danses i cançons, fer sortides, trobades i excursions de cap de setmana…, i a l’estiu, colònies i/o casals d’estiu, tenint sempre el joc com a eina principal de les activitats. Ens agrupem segons l’edat i aprenem a prendre responsabilitats al servei d’altres infants, d’acord amb la sensibilitat i possibilitats de cadascú.

Què pretén el Mijac?

El que el MIJAC pretén bàsicament és potenciar la presència i veu de l’infant, oferint-li l’oportunitat per a què, a través dels jocs i les activitats que fa al seu grup, actuï al barri o poble on viu, a l’escola, a la parròquia, a la família, a la colla d’amics… i així transformar-lo i millorar-lo tenint sempre com a referència la figura de Jesús. Els infants del MIJAC aprenen a veure i comprendre la realitat en què viuen i es mouen (i aprenen a descobrir com la veuen els altres infants de la seva edat i els adults), per a poder-la transformar i fer possible així un món nou.

L’horari del MIJAC de Bufalà és dissabte de 11 a 13.30 hores als locals parroquials.

Els infants tenen entre 6 i 14 anys

Enguany estem treballant la Campanya: “Tothom té un costat positiu, busca’l”

25 ANYS De MIJAC Bufalà

El dia 25 d’abril vam celebrar a la parròquia el camí fet durant aquests 25 anys de mijac.

Són molts els infants, els animadors, consis, families, anècdotes, males i bones estones, les lluites internes i externes, reunions, colònies i activitats, lemes i treball de campanya, formacions, passos a la militància, riures i anyorances que ens van envaïr a la memòriab de cadascú durant la preparació i un cop a la festa.

Els infants actuals han treballat de valent molts dissabtes aportant idees, preparant i poc a poc veient realitat el que havien anat muntant per aquest gran dia.

Al matí es van fer ple d’activitats que van poder compartir amb el centre de morera, amb el centre de mollet i amb exnens que van venir amb els seus fills a disfrutar com el més petit.

A la tarda, després de descansar una miquetona, va venir l’acollida de les families dels nens actuals, també van poder conèixer i compartir amb altres infants que han passat per la història del centre, així com també xerrar amb exanimador@s. Nervis hi van haver entre el més petit i els més grans perquè tot sortís genial.

Durant la tarda vam poder gaudir d’un repàs de fotos antigues que hem anat guardant al llarg dels anys, però la bomba estava per arribar… Tots assegudets com si d’un amfiteatre es tractés, va començar a sonar I’m happy i un lipdub va aparèixer a la paret per donarnos la benvinguda. L’emoció va començar a sortir a flor de pell. Seguiment vam poder disfrutar dels testimonis de 3 noies, exanimadores en diferents etapes i germanes que han fet opció per viure el Mijac i anar transferintho de generació en generació. I un altre testimoni va ser a càrrec de dues mares on van compartir la seva estimació al mijac, el seu perquè de portar els nens al mijac, el que els hi agrada del moviment i el que els ha donat formant part del mijac. Graciés per ensenyarnos com es viu a la familia aquesta opció.

Un cop acabat això, i dps d’havernos mocat una mica, vam compartir un sopar entre tots. Les families s’havien organitzat entre elles per anar aportant plats cuinats. Això és un gran orgull pels animadors perquè hi veiem les ganes que hi ha de fer mijac.

Les postres van ser ben dolces amb pastissos que van portar les families i entre ells el de les espelmes. 25 anys, ben bufats pels infants.

I per acabar aquest gran dia que ja forma part d’una nova experiència al centre, una mica de disco per moure l’esquelet on tant grans com petits vam disfrutar.

Queda la recollida que després de tot el dia ple d’emocions i molta activitat, va ser ben dura perquè et queda la sensació de ja està! què ràpid passen els bons moments!

Voldria donar les gracies a cadascú i cadascuna que ha aportat el seu granet en fer possible disfrutar d’aquesta celebració. Gracies a tots i totes que heu pujat i baixat del tren del mijac i gracies als que seguiu compartint aquesta vida amb nosaltres. Molts noms en el cap i en el cor. Anirem fem camí!

Desplaçat dalt de tot